Агро-Союз долає кризу та виходить на нові ринки

01.08.2017

Агропромисловий Холдинг «Агро-Союз» в цілому подолав період гострої кризи та повертається до активної роботи на ринку. Про це заявило керівництво Холдингу.

Володимир Хорішко.jpg

«У 2013-2016 роках ми опинилися у складній ситуації. Кризові явища в економіці країни додалися до внутрішніх проблем корпорації. У нас була низка довгострокових інвестиційних проектів, які, нажаль, ми були вимушені згорнути через складну ситуацію у банківському секторі України. У схожій ситуації опинилися багато вітчизняних агрокомпаній. Високе боргове навантаження, зниження продажів нашої техніки на російському ринку та інші моменти негативно вплинули на роботу структур холдингу. Там, де мова йде про довгострокові проекти – у машинобудуванні, тваринництві и др., - термін окупності великий, і працювати на умовах, які диктують банки, дуже важко. Однак, ми залишаємося у ключових бізнесах та повертаємося до нормальної співпраці з нашими клієнтами», - розповів співвласник корпорації «Агро-Союз» Володимир Хорішко.

Холдинг продовжує розвивати сільськогосподарське виробництво, агроконсалтинг, виробництво та продаж ресурсозберігаючої техніки, запчастин, сервісне обслуговування. У деяких бізнесах змістилися акценти – так, у молочному скотарстві пріоритет з виробництва молока змістився на вирощування племінних нетелів, у страусівництві – з продажу м'яса страусів на реалізацію пташенят, і т.п.

Що стосується машинобудування, у останні 2-3 роки підприємство активно займається розвитком та модернізацією виробництва. Заводу «Союз-Спецтехніка», що входить до складу Холдингу, вдалося досягнути практично 100% заміщення імпортних деталей та вузлів продукцією власного та українського виробництва. Налагоджено повний цикл виробництва дискових посівних комплексів. Стартував абсолютно новий напрям – послуги з металообробки, проекування та виготовлення виробів на замовлення. Подібні послуги затребувані великими виробничими та будівельними підприємствами, малими та середніми фірмами, приватними особами.

Важливим напрямком залишаєтся виробництво та продаж інноваційноїресурсозберігаючої техніки, швидкоспоруджуваних ангарних конструкцій.

Техніка та ангари «Союз-Спецтехніка» поставляються до України, Казахстану, Молдови.

У цьому сезоні з'явився новий ринок збута техніки - Болгарія. Болгарські аграрії ззацікавилися технологією No-Till та почали співпрацю з «Агро-Союзом» з поставки техніки та технологічного супроводу.

Розвивається виробництво нових видів техніки. Так, на ринок Казахстану в цьому році розпочато поставки ресурсозберігаючих широкозахватних посівних комплексів «PonTerra», спеціально адаптованих для умов місцевого землеробства. Техніка вже показала гарні результати під час посівної у Республіці.

«Наша продукція конкурентоспроможна на ринку. Крім того, ми пропонуємо не тільки техніку, але й сервісний та технологічний супровід, де б не знаходився наш клієнт. І це дуже цінять наші партнери», - підкреслив Володимир Хорішко.